Historie

2023

Op 21 mei, in een stralend zonnetje, vond de jubileumeditie van de Nobel Run plaats. Burgemeester Hein van der Loo gaf daarbij het startschot voor de 10 kilometer. Maar liefst duizend enthousiaste lopers stonden aan de start en dat betekend dat het evenement weer volledig was uitverkocht.

Naast hardlopen was er nog genoeg te doen voor alle deelnemers, supporters en inwoners van Nobelhorst, voor de kids was er de Nobie Kids Club, de Almeerse zanger Danny Lit zorgde voor het nodige entertainment en waren er foodtrucks, een bar met speciaalbieren en wijnen op de markt en verschillende (lokale) ondernemers met een scala aan producten.


2022

Na 2 jaar zonder fysieke evenementen mochten we eindelijk weer op zondag 15 mei 2022! Zo’n 700 lopers trotseerden de warmte om mee te doen aan de vierde editie van de Nobel Run in Nobelhorst. Het was een groot sportfestijn met kraampjes, foodtrucks, muziek, een springkussen, kinderactiviteiten en mooie routes door de groene omgeving van Almere Hout. Bijna 200 jeugdige lopers stonden zondagochtend aan de start voor De kidsrun van Patrick (1,6km), ruim 200 lopers deden mee aan De 5 van Madeleen (5km) en bijna 300 deelnemers liepen De 10 van huisartsenpraktijk Nobelhorst (10km).

Naast een groei in aantal deelnemers heeft de Nobel Run ook een grote stap gezet in het verduurzamen van het evenement. Zo introduceerde we tijdens deze editie houten medailles en drinkwaterbolletjes van OOHO.


2020

COVID-19 houdt de wereld in zijn greep. Naar aanleiding van de maatregel die het kabinet heeft genomen op 23 maart 2020 om alle evenementen t/m 1 juni 2020 te verbieden is het onvermijdelijke moment gekomen. Helaas, maar begrijpelijk, moet de organisatie de Nobel Run 2020 cancelen. Het evenement is virtueel wel doorgegaan en alle deelnemers ontvingen per post hun medaille.


2019

Na een succesvolle eerste run, werd de lat hoger gelegd voor het daar opvolgende jaar. Maar liefst 700 deelnemers verschenen aan de start van de 1km Kidsrun, 5km, 10km of 1/2 marathon. Wederom super hardloopweer en een super gezellige foodmarkt waren de ingrediënten voor een heerlijke sportieve dag. Als klap op de vuurpijl ontving Stichting Nobel Run ook nog eens een growing green speld van de gemeente Almere.


2018

De vuurdoop was in 2018, de eerste editie van de Nobel Run. Wat een geweldige dag was het. Zo’n 300 deelnemers trotseerden de bijna zomerse temperaturen en de enthousiaste toeschouwer zorgden voor een fantastische sfeer.


2017

Wat begon als een idee aan de keukentafel, is nu al uitgegroeid tot een toonaangevend evenement in Almere.

Het is een druilerige avond in september 2017, in de lokale koffiebar zitten 6 buren bij elkaar met het eerste idee voor een hardloopevenement in Nobelhorst. We gaven onszelf een maand om te kijken of het haalbaar was en de rest is geschiedenis.