2017

Wat begon als een idee aan de keukentafel, is nu al uitgegroeid tot een toonaangevend evenement in Almere.

Het is een druilerige avond in september 2017, in de lokale koffiebar zitten 6 buren bij elkaar met het eerste idee voor een hardloopevenement in Nobelhorst. We gaven onszelf een maand om te kijken of het haalbaar was en de rest is geschiedenis.

2018

De vuurdoop was in 2018, de eerste editie van de Nobel Run. Wat een geweldige dag was het. Zo’n 300 deelnemers trotseerden de bijna zomerse temperaturen en de enthousiaste toeschouwer zorgden voor een fantastische sfeer.

2019

Na een succesvolle eerste run, werd de lat hoger gelegd voor het daar opvolgende jaar. Maar liefst 700 deelnemers verschenen aan de start van de 1km Kidsrun, 5km, 10km of 1/2 marathon. Wederom super hardloopweer en een super gezellige foodmarkt waren de ingrediënten voor een heerlijke sportieve dag. Als klap op de vuurpijl ontving Stichting Nobel Run ook nog eens een growing green speld van de gemeente Almere.

2020

COVID-19 houdt de wereld in zijn greep. Naar aanleiding van de maatregel die het kabinet heeft genomen op 23 maart 2020 om alle evenementen t/m 1 juni 2020 te verbieden is het onvermijdelijke moment gekomen. Helaas, maar begrijpelijk, moet de organisatie de Nobel Run 2020 cancelen. Het evenement is virtueel wel doorgegaan en alle deelnemers ontvingen per post hun medaille.